CONFERÈNCIES

Des de fa molts anys, duc fent una tasca de difusió de les meves activitats a través de projeccions i conferències, que s’han destinat a diferents sectors i amb finalitats distintes d’acord a ells.

ESPORTIVES I CULTURALS

Han estat testimoniatge de les meves experiències clubs esportius, ajuntaments, associacions, fires, fundacions, botigues, universitats i escoles. La finalitat és donar a conèixer el nostre esport i les seves múltiples facetes, en un format didàctic i al mateix temps entretingut, dirigit tant al públic general com a l’especialitzat. A continuació us presento, les propostes que s’integren en l’àmbit esportiu:

“Del 8b als 8000 m. Una història d’imatges”

Un repàs exhaustiu i complet de totes les activitats que he realitzat al llarg de la meva carrera esportiva. Des de l’escalada esportiva, -en la qual vaig assolir la dificultat de 8b-, fins a les expedicions a l’Himàlaia, passant per les escalades hivernals als Alps i per les aventures a l’Antàrtida. L’audiovisual pretén fer un repàs de la meva vida i mostrar al seu torn totes les especialitats que actualment s’integren sota l’ampli paraigua de l’Alpinisme. També es dóna un enfocament especial a la nova dimensió que per a mi ha adquirit la muntanya: el de la imatge, el de la filmació i el de la difusió d’aquest esport. Alguns noms integrats en aquesta pel·lícula: Grandes Jorasses, Vignemal a l’hivern, Shishapagma (8012 m, cara sud-oest), Annapurna (8091 m), Everest (8846 m), Makalu (8462 m, pilar Oest), Broad Peak (8046 m), Dhaulagiri (8167 m), Manaslu (8163 m), Gasherbrum IV i Terra de la Reina Maud (Antàrtida).

“Més enllà del Cercle Polar”

En aquesta pel·lícula es mostren els tres viatges que he realitzat per terres polars. El primer d’ells a la Terra de la Reina Maud, a l’Antàrtida, un dels llocs més espectaculars del planeta i que ens va allotjar durant trenta-i-cinc dies. Enmig del gran desert àrtic, de vastes planes blanques, s’aixequen torres Patagóniques de més de mil metres, en els quals vàrem obrir noves rutes d’escalada. En segon lloc, Groenlàndia, un món màgic de fiords i grans torres, en el qual vàrem obrir una nova ruta d’escalada en la coneguda paret del Nalumasortoq.

I per a concloure aquest viatge àrtic, el que ha estat el viatge més bonic que he realitzat fins a ara. Les Illes Geòrgies del Sud. Imagineu-vos els Alps naixent directament de l’aigua i tindreu una visió bastant pròxima d’aquesta meravella del món. Afegiu-li tot seguit aquesta fauna tan pintoresca però summament simpàtica composta de pingüins, llops marins, elefants marins i albatros entre molts altres. Es tracta d’una de les reserves més interessants que alberga aquest tipus de fauna àrtica, i que a més bé associada a un nom il·lustre de l’aventura: Sir Ernest Shackleton. Precisament la pel·lícula intenta relatar una de les històries més èpiques de la humanitat, liderada per aquest explorador mític, la fita del qual viuria en aquestes illes el seu punt final.

“Gasherbrum IV. La muntanya de Bonatti”

Sense més presentacions, el Gasherbrum IV, amb els seus 7925 metres, és una de les muntanyes més belles i difícils del món. Piràmide perfecta, que presideix amb solemnitat la cruïlla més espectacular del món, on s’uneixen les glaceres més grans de la terra, Concòrdia. L’any 2008, i acompanyat d’un grup de luxe, vam ser el cinquè equip en trepitjar aquest cim tan prestigiós i anhelat. La meva millor ascensió com alpinista.

PER A EMPRESES

Durant aquests últims anys també he tingut l’oportunitat de traslladar a l’àmbit de les empreses, l’experiència acumulada durant aquests anys en el món de l’aventura. Les conferències s’adapten a les necessitats de cada client, encara que en general se sustenten sobre valors com el del lideratge, l’esperit d’equip, la incertesa davant el desafiament i la resolució en moments crítics. La durada evidentment també s’adapta a la demanda de cada empresa. Aquest tipus de conferències han estat incloses en processos de formació, o en esdeveniments empresarials. Els meus clients han estat ENDESA, la multinacional ABB, La Caixa, DAMM, GAES, així com petites i mitjanes empreses de sectors molt variats.

DADES TÈCNIQUES DE LES CONFERÈNCIES

Duren aproximadament una hora i es projecten en format de presentació tipus PowerPoint, en un muntatge que barreja fotos amb video amb so. Els comentaris es fan en viu i en directe per micròfon sobre les imatges.