Per fi arriba l’hora de la veritat i en els propers dies intentarem arribar al cim de l’Everest. Serà el dia 25 si tot segueix d’acord amb el pla previst. Aquesta ha estat per a nosaltres una expedició llarga i difícil, especialment dura en aquests últims dies, just en la prèvia del nostre atac, quan més necessitàvem el descans i la tranquil • litat. Però tant ahir com abans d’ahir hem viscut dos dies molt dolents. La notícia de la mort d’un escalador de Tenerife, integrant d’una altra expedició, i la confirmació de la desaparició de l’alpinista alemany Ralph, amb el qual compartíem permís, ens han consternat profundament. A més, al Camp 3 (8.300 m) es troba sol el septuagenari escalador Luigi, després que al cap de dos dies d’espera i d’acabar amb les provisions, convidés al seu xerpa a abandonar-lo. L’italià que compta amb seixanta-nou anys i amb el qual compartim CB, ha decidit esperar sol al Camp 3 a que li arribés una nova oportunitat per atacar el cim. Sense ràdio i sense comunicació durant aquests dies, tan sols a la tornada ahir a la tarda del seu xerpa, vam saber el que havia esdevingut. Ahir a última hora doncs, vam organitzar un grup de rescat, liderat pel Rescue Team de la TMA (Tibetan Mountaineering Association) que avui intentarà arribar-hi i persuadir-lo perquè torni al CB Avançat. Té oxigen però sembla ser que no ho vol fer servir, i el que sí és segur és que després de tres dies ja no li queden provisions. Temem doncs per la seva vida, donat el seu caràcter obstinat i certament obsessiu.

Amb tot això, el nostre cap ha quedat lluny de pensar en l’Everest i en el cim. Això afegit al debilitament ja de per si lògic després de quaranta dies d’expedició, i del cansament mental que ha suposat patir pels alpinistes amb els quals hem compartit part d’aquest trajecte, no ens deixen en la millor situació per intentar el cim. Però aquesta tarda, quan sortirem cap al Camp 1, farem l’esforç de sobreposar-nos i intentar aquest cim amb il • lusió i sobretot amb prudència. Que ningú es pensi que serà fàcil.
Voldríem a més i per sobre de tot donar una mostra de suport i d’afecte als familiars dels desapareguts. El nostre cor en gran part està també amb ells.