Avui mentre llegiu aquestes paraules estarem camí del Camp 1. Haurem sortit ben aviat del CB, cap a les cinc de la matinada, per evitar la caiguda de pedres pel corredor d’entrada, que amb la sortida del sol i la calor és força probable.

Aquest cop, per fi, anirem força lleugers de pes, amb la qual cosa creiem que anirem força més ràpid que les altres vegades.

A partir d’aquest punt, la nostra estratègia variarà segons la previsió metrològica. De moment sembla que els dies 10,11 i 12 poden ser bons, encara que amb una mica de vent, però la previsió va variant força si es vol afinar més. En funció d’això, la nostra idea és pujar el dia següent al C2, on hi tenim una tenda a 6500 metres, i si hi arribem a temps, la desmuntarem i la remuntarem una dos-cents metres més amunt, és a dir que situaríem el nou Camp 1 a uns 6700 metres. En aquets punt, en funció de la meteorologia, esperarem un dia o seguirem el endavant el dia següent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El camp 3 creiem que el podrem situar en un coll que estimem situat a uns 7200 o 7300 metres. Aquest seria el punt de partida de l’atac al cim, el dia de la gran incògnita. L’itinerari a partir d’aquest punt ens és desconegut i de fet ja varia respecte els anteriors intents des dels 7200 metres. En aquest punt s’ha de donar la volta a un esperó que ens donarà accés a la conca de Bazin, i ens permetrà veure el llarg flanqueig que haurem de recórrer fins la piràmide final. De fet, no sabem encara per on el traçarem exactament i caldrà decidir-ho in situ.

Per a atacar la piràmide final, tenim dues alternatives. O bé escalar un corredor indefinit que porta fins al cim Nord del Nanga Parbat, o bé anar a buscar el coll septentrional per a escalar l’aresta fins al mateix cim nord. Des d’aquest, una aresta plana i en principi fàcil ens menarà fins al cim principal.

El darrer punt on ens descalçarem els esquís serà al peu del corredor final o al coll. Calculem que els dos punts estan situats a uns 7800 o 7900 metres. I serà des d’aquí, si tot va bé, des d’on començarem el descens esquiant fins els 5000 metres.

Recorregut Total

Sobre el paper tot és fàcil. A la realitat caldrà vèncer molt obstacles, el geogràfics, els tècnics i els que viuen a dins de nosaltres. Comença un viatge apassionant de cinc o sis dies en què haurem de donar el millor de nosaltres, i que ens retornarà, si tot va bé, el millor regal que pot rebre un alpinista: el d’haver traçat un nou camí, tres alpinistes sols, en una de les muntanyes més llegendàries. Tota una sort!