CAT 14×8.000

CAT14x8000 és el projecte personal i el somni de llibertat de l’alpinista Ferran Latorre. El repte consisteix en ser el primer català del món en assolir els 14 cims més alts del planeta sense oxigen. De moment només ho han aconseguit 15 alpinistes de tot el món, el primer: Reinhold Messner al 1986.

Al Ferran només li resta un dels catorze objectius: l’Everest.

Amb aquestes dues muntanyes de més de vuit mil metres d’altitud completarà el seu somni. La llibertat conquerida en els cims de les muntanyes més altes del món, allà on la vida dels homes es fa tant petita davant tanta immensitat, allà on l’esforç, la constància, la perseverança, la solidaritat, l’amor i els somnis eclosionen en una lleu inspiració que explota al cervell en forma de plenitud i felicitat.

Compartir la bellesa de la naturalesa és pel Ferran allò més proper a la llibertat absoluta, quelcom sense el que no podria viure.

La muntanya ha satisfet la seva personalitat inquieta i extremadament curiosa, aquell instint de descobrir que molts exploradors han compartit al llarg dels segles, i que els ha portat a perseguir terres salvatges i a la vegada irresistiblement atractives.

CAT14x8000 permet al Ferran gaudir al màxim de la seva altre gran passió, la de comunicar. Cada expedició es converteix en una aventura seguida per molts, on les espectaculars imatges i les reflexions del Ferran ens permeten viure i recrear l’experiència d’escalar les 14 muntanyes més altes del planeta amb ell.

Shishapangma

Gasherbrum II

broad peak

gasherbrum I

ANNApURNa

NANGA PARBAT

MANASLU

DHAULAGIRI

CHO OYU

makalu

lhotse

kanchenjunga

K2

everest

COL·LABORADORS